Zandkoekjes

Zandkoekjes met room en bosvruchten

Dit is een erg vullend nagerecht maar wel ontzettend lekker. Als je dit teveel vind kun je natuurlijk gewoon 2 koekjes per persoon rekenen in plaats van 3. Het kost even wat tijd, maar dan heb je wel wat. Erg lekker als afsluiting van een zomers gerecht!

2 personen, 1½ uur

Ingrediënten
60 gram bloem (+ extra bloem om te bestuiven)
15 gram poedersuiker (+ 1 theelepel extra en extra om te bestuiven)
40 gram roomboter
½ eidooier
125 ml slagroom
2 druppels vanille extract
200 gram bosvruchten

Benodigdheden
Vormpjes om koekjes uit te steken
Oven en bakpapier
Deegroller
Huishoudfolie
Vergiet

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 160°C
2. Snijd de boter in kleine blokjes
3. Voeg de bloem en de poedersuiker samen in een kom
4. Meng de boter door de bloem tot er een kruimelig deeg ontstaat
5. Voeg de eidooier en het citroensap toe en kneed het geheeld tot deeg en maak er een bal van
6. Leg de bal in een kom en dek af met huishoudfolie
7. Zet dit 15 minuten in de koelkast
8. Als je bevroren fruit hebt, haal dit uit de vriezer en laat het uitlekken in een vergiet

Bereidingswijze
1. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in tweeën
2. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol beiden helften uit (tot ongeveer 3 mm dik)
3. Leg dit 10 minuten in de koelkast
4. Steek met een vormpje 6 koekjes uit het deeg
5. Prik een aantal gaatjes in de koekjes
6. Bak de koekjes 20 minuten in de oven

7. Klop ondertussen de slagroom samen met de extra poedersuiker en vanille extract stijf
8. Verdeel de slagroom over de koekjes
9. Leg de bosvruchten en het tweede koekje erbovenop
10. Schep hier weer slagroom en bosvruchten op en leg het derde koekje erbovenop
11. Bestrooi dit met poedersuiker

Loading