Witte Chocolademousse

Witte Chocolademousse

De “normale” chocolademousse stond al op de site maar ik moest deze natuurlijk ook toevoegen. Het is een echt valentijnsgerecht, maar natuurlijk kun je deze ook maken als het geen valentijnsdag is. Niet moeilijk om te maken, maar ook hier moet je goed alle stappen volgen.

2 personen, 3½ uur

Ingrediënten
100 gram witte chocolade
200 ml slagroom
20 gram suiker
16 gram eiwit
Eventueel Gemengd rood fruit

Benodigdheden
Kookpan
Garde

Bereidingswijze
1. Klop de slagroom op tot yoghurt dikte
2. Klopt het eiwit stijf en voeg ondertussen beetje bij beetje de suiker toe
3. Smelt de chocolade op een zacht vuur tot het helemaal gesmolten is (let op, witte chocola kan gauw aanbranden)
4. Voeg de gesmolten chocola en het opgeklopte eiwit toe aan de room
5. Meng dit goed door elkaar
6. Schenk het chocolade mengsel in glaasjes (of laat het in de kom)
7. Dek deze af en laat een aantal uur (2½ – 3) opstijven in de koelkast

8. Haal de chocolademousse uit de koelkast
9. Leg er eventueel nog wat rood fruit bij

Eet smakelijk! Een gegarandeerd succes.

Zelf heb ik 1 jodenkoek verkruimeld en dat er bovenop gedaan. Zo krijg je een lekker en leuk effect!

Loading