Gort-salade

Warme Gortsalade met Paddenstoelen en Rucola

Dit is een heerlijke salade voor de winterse dagen. Officieel is dit gerecht met parelgort maar mocht je dat niet kunne vinden in de supermarkt kun je dit gerecht ook met gewone gort maken. Schrik niet van de bereidingstijd, maar dit is inclusief de gort die je lang moet koken.

2 personen, 3 uur

Ingrediënten
50 gram gort
150 gram gemengde paddenstoelen
15 gram roomboter
25 ml olijfolie extra vierge
½ teentje knoflook
1 el gehakte bieslook
½ el rodewijnazijn
50 gram Parmezaanse Kaas
2 handjes rucola

Benodigdheden
Kookpan
Koekenpan

Voorbereiding
1. Doe de gort in een pan met koud water op halfhoog vuur
2. Zodra de gort kookt, zet het vuur laag en kook nog zachtjes ongeveer 2 uur door
3. Snijd de paddenstoelen in kleinere stukjes
4. Klop 20 ml olijfolie met de wijnazijn door elkaar en voeg peper en zout naar smaak toe
5. Schenk dit over de rucola

Bereidingswijze
Als de gort bijna klaar is:
1. Smelt de boter met 1 theelepel olijfolie in de koekenpan
2. Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en bak deze in 3 minuten gaar
3. Schep de paddenstoelen door de gort en breng op smaak met zout en peper
4. Serveer op een bord en schep de Parmezaanse kaas, bieslook en rucola er bovenop

Loading