Vlaamsche Stoofpot

Vlaamsch Stoofpotje met Bruin Bier

Na een weekendje Brugge dacht ik meteen, dit ga ik ook maken! Het zal nog niet zo goed zijn zoals de Belgen dit zelf maken maar het komt zeker dicht in de buurt. Heerlijk zacht vlees gestoofd in bruin bier. Ik heb dit gerecht uit verschillende recepten samengesteld. Lekker met frieten of aardappelen met zeezout uit de oven! Schrik niet van de bereidingstijd, dit is inclusief het stoven.

2 personen, 4½ uur

Ingrediënten
250 gram runderriblappen
1 el grove mosterd
25 gram roomboter
½ rode ui
1 teentje knoflook
½ el bloem
½ fles Leffe bruin
50 ml runderbouillon (van ¼ tablet)
½ Laurierblad
1 el azijn

Benodigdheden
Grote stoof/braad pan

Voorbereiding
1. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm
2. Bestrooi het vlees met een beetje zout en meng door de mosterd
3. Snijd het uitje in halve ringen
4. Snijd de knoflook heel fijn

Bereidingswijze
1. Verhit de boter in de pan
2. Bak het vlees in ongeveer 2 minuten rondom bruin
3. Haal het vlees uit de pan en bak in dezelfde pan de ui en knoflook ongeveer 2 minuten
4. Voeg de bloem toe en bak dit ongeveer 1 minuut mee
5. Voeg het bier, de bouillon, de azijn en het laurierblaadje toe en breng dit aan de kook
6. Voeg het vlees toe en zet het vuur op de allerlaagste stand
7. Stoof het vlees ongeveer 4 uur (met de deksel op de pan)

Als de saus nog te dun is, voeg dan wat maizena toe.

Loading