Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Dit gerecht at ik een aantal jaar geleden voor het eerst en ben er nog steeds verzot op! Mensen maken dit op allerlei manieren klaar. Ik geloof dan ook dat ik nog meer manieren uit moet proberen! Deze is zeker aan te raden en het is ook nog een mooi en lekker voorgerechtje!

2 personen, 20 minuten

Ingrediënten
100 gram verse fricandeau van de slager
Een half blikje tonijn (op olie)
40 gram verse rauwe tonijn
2½ el mayonaise
3 theelepels kappertjes
2 theelepels citroensap
Peper en zout naar smaak
Sla om te garneren

Benodigdheden
Grillpan/grill plaat

Voorbereiding
1. Laat de tonijn in blik uitlekken
2. Snijd de rauwe tonijn in 6 plakjes
3. Meng de (blik)tonijn met de mayonaise, de kappertjes en het citroensap
4. Breng op smaak met peper en zout
5. Grill de rauwe tonijn heel licht aan beide kanten

Bereidingswijze
1. Leg de fricandeau op een bord
2. Leg een plukje sla in het midden
3. Giet de tonijnsaus over de fricandeau
4. Leg de stukjes gegrilde tonijn er bovenop

Loading