Viskoekjes

Viskoekjes

Niet een gerecht wat ik zelf heel snel uit zou kiezen maar nu ik het eenmaal heb gemaakt kan ik het zeker aanraden! Ze zijn heerlijk als een lekker hapje bij de borrel of tussendoor. De koekjes zijn niet te pittig maar uiteraard hebben zijn ze wel een beetje spicy. Probeer het uit!

12 Koekjes, 20 minuten

Ingrediënten
150 gram kabeljauw haasje of kabeljauw filet
½ citroen
3 eetlepels bloem
80 gram gele currypasta
½ ei
1 eetlepel vissaus
4 blaadjes basilicum
1 bosuitje
2 el zonnebloemolie

Benodigdheden
Staafmixer of blender

Voorbereiding
1. Maal de vis fijn met de staafmixer
2. Rasp de schil van de citroen
3. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes

Bereidingswijze
1. Meng de currypasta met de bloem, ei, citroenrasp, bosuitje en vissaus
2. Voeg de gemalen kabeljauw toe en meng dit er doorheen
3. Met vochtige handen 12 kleine balletjes rollen
4. Leg de bolletjes op een bord en druk ze een beetje plat
5. Verhit de olie in de pan
6. Bak de viskoekjes in ongeveer 3 minuten bruin (halverwege keren)
7. Laat ze uitlekken op keukenpapier
8. Serveer ze met (zoete) chilisaus

Loading