Uiensoep

Gezoete uiensoep

Zin in een lekker uiensoepje?! Ik ben zelf dol op uiensoep maar.. ik heb gemerkt dat het niet makkelijk is om een goed recept te vinden. De soep moet niet te flauw zijn en niet te dun zijn. Zelf vind ik dit een heerlijk recept en ik hoop jullie ook!

2 personen, 75 minuten (inclusief inkoken)

Ingrediënten
250 gram (schoongemaakte) rode uien
150 gram (schoongemaakte) witte uien
12,5 gram boter
125 ml droge witte wijn
1 tuinkruidenbouillon tablet
1,5 el balsamico azijn
15 gram bloem
1,5 takje tijm
750 ml water
1 theelepel suiker
1 klein laurierblad
Zout en peper
½ stokbrood
50 gram oude kaas (of natuurlijk gruyere)
1 el fijngesneden peterselie

Benodigdheden
Bakpapier
Soeppan

Voorbereiding
1. Snijd de uien in ringen (niet te dik en niet te dun)
2. Rasp de oude kaas (of koop het kant en klaar)
3. Snijd de peterselie fijn
4. Verwarm de oven voor op 225 °C
5. Snijd het stokbrood in stukken

Bereidingswijze
1. Bak de uienringen in de boter in een soeppan tot ze goud bruin zijn (ongeveer 10 minuten)
2. Strooi de bloem en de suiker over de uienringen
3. Voeg peper en zout toe aan de uien
4. Schenk de wijn erbij en laat ongeveer 5 minuten koken
5. Voeg de tijmblaadjes toe
6. Voeg 750 ml water en bouillontablet toe en laat ongeveer 10 minuten koken
7. Voeg het laurierblad toe
8. Voeg ondertussen de balsamico azijn toe
9. Voeg zout en peper naar smaak toe
10. Laat de soep ongeveer 45 minuten zachtjes opstaan

11. Strooi de kaas op de stukken strokbrood
12. Schep de soep in een oven bestendige kom en leg er 1 stukje stokbrood op
13. Doe de soep ongeveer 5 minuten in de oven
14. Bestrooi dit met peterselie

Tip: Vind je deze uiensoep iets te zoet? Laat dan de suiker weg! Ook dan heb je een lekker soepje, maar wat minder zoet.

Loading