Tom Ga Kai Soep

Tom Ka Gai

Dit gerecht heb ik zelf voor het eerst in Thailand gegeten. Ik was er meteen dol op. Door mijn nieuwsgierigheid ben ik zelf het recept uit gaan zoeken. Uiteraard zijn er wel meer dan 100 verschillende recepten voor deze soep maar zelf vind ik deze toch wel heel dichtbij komen. Het is geen lastig recept maar er zijn wel veel stappen die je moet volgen. Ik heb geprobeerd om het zo makkelijk mogelijk op te schrijven. Succes!

2 personen
Bereidingstijd 90 minuten

Ingrediënten
½ teen knoflook
3 gram verse gember
½ Kipfilet (of 1 kleintje)
1 limoen
1 kleine stengel sereh
75 gram champignons
1 theelepel vissaus
½ bosuitje
1 eetlepel zonnebloemolie
125 ml kokosmelk
250 ml kippenbouillon
1 kwart rode peper

Benodigdheden
Vijzel
Knoflookpers
Soeppan
Champignon borsteltje

Voorbereiding
1. Pel de knoflook
2. Schil de gember
3. Stamp met een vijzel de knoflook en de gember tot een puree (als je geen vijzel hebt, snijd het dan beide heel klein)
4. Veeg de champignons schoon en snijd deze in plakken (bewaar de steeltjes van de champignons en houd deze apart)
5. Snijd ¼ bosui in dunne ringetjes

Bereidingswijze
1. Bak de kip in een soeppan aan beide kanten licht bruin (ongeveer 10 minuutjes)
2. Haal de kip uit de soeppan en snijd de kip in middelgrote blokjes
3. Voeg de kip weer toe aan de pan samen met de puree van knoflook en gember
4. Bak de puree ongeveer 1 minuut samen de kip
5. Voeg het water en het bouillonblokje toe aan de kip
6. Voeg de kokosmelk toe aan de soep
7. Voeg de champignon steeltjes toe aan de soep
8. Voeg ¼ bosuitje toe aan de soep

9. Boen 1 limoen schoon en rasp de groene schil eraf
10. Pers de limoen uit en doe het sap in een bakje
11. Plet de Sereh met een mes
12. Voeg de Sereh, samen met de limoenrasp en schil toe aan de soep

Laat dit allemaal gedurende 1 uur opstaan

13. Vethit ondertussen de olie in een pan en bak de champignons bruin
14. Zeef de soep. Haal hierbij de Sereh uit de soep
15. Breng de soep op smaak met de vissaus en de 2de limoen (sap en rasp)
16. Gebruik het overgebleven ¼ bosuitje als garnering

Tip: Als je de soep lekker pittig wilt hebben, doe dan wat extra rode peper in de soep! Haal de verse producten zoals pepertjes, sereh, limoenen etc. zoveel mogelijk bij de Toko. Daar hebben ze alles en zeker ook betaalbaar.

Loading