tarte_tartin_geitenkaas

Tarte tatin met gekarameliseerde peer en geitenkaas

1 tarte tatin (4 tot 6 personen), Ongeveer 1 uur

Ingrediënten
5 peren
50 gram boter
Olijfolie
4 takjes tijm
4 takjes rozemarijn (2 bewaren voor het laatst)
120 gram rietsuiker
250 g bladerdeeg op rol
100 gram geitenkaas (mag ook meer of minder)
Handje vol gekraakte walnoten
Bloem om te bestuiven

Benodigdheden
Ovenvaste pan
Deegroller
Koekenpan

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 225°C
2. Kraak de walnoten
3. Schil de peren, verwijder het klokhuis en halveer ze

Bereidingswijze
1. Smelt de boter met een scheutje olijfolie in een ovenvaste pan
2. Smelt de rietsuiker en laat het karamelliseren tot het mooi lichtbruin is
3. Doe de rozemarijn en tijm in de pan
4. Leg de peren met de bolle kant in de pan, schep ze regelmatig om en laat ze garen
5. Schep het overtollige karamel uit de pan en bewaar deze
6. Wacht enkele minuten en haal de tijm en rozemarijn eruit
7. Rol het deeg uit, op een met bloem bestoven oppervlak, tot 2-3 cm breder dan de pan.
8. Modelleer het deeg op de peren en prik ze in in het midden.
9. Bak het geheel in het midden van de oven, 25 minuten.
10. Rooster intussen de walnoten in de pan.
11. Haal de Tarte Tatin uit de oven, laat deze 5 minuten staan en keer hem om.
12. Brokkel er geitenkaas overheen en verdeel de noten over de taart
13. Leg takjes rozemarijn in het midden.

Loading