Groene Asperge Pasta

Zwarte Tagliatelle met Groene Asperges

Een heerlijk en bijzonder gerecht. Wat dit gerecht erg lekker maakt is de combinatie van de zwarte pasta met de groene asperges, de verse feta en de citroen.

2 personen, 35 minuten

Ingrediënten
½ citroen
125 ml slagroom
150 gram zwarte tagliatelle
300 gram groene asperges
100 gram feta
150 gram gerookte kipfilet
8 cherrietomaatjes
2 handjes salade

2 personen, 25 minuten

Benodigdheden
Grillplaat of grillpan

Voorbereiding
1. Snijd de kontjes van de asperges af
2. Snijd de kipfilet in dunne reepjes
3. Snijd de tomaatjes door de helft
4. Snijd de feta in kleine blokjes
5. Rasp de citroen en bewaar deze rasp
6. Verwarm de grillplaat/pan

Bereidingswijze
1. Kook de pasta in een pan met water en zout tot deze gaar is
2. Giet de pasta af en voeg een beetje olijfolie toe
3. Zet de pasta weer terug op heel zacht vuur
4. Grill ondertussen de asperges in ongeveer 6 minuten aan beide kanten en grill de tomaatjes ongeveer 3 minuten
5. Snijd de asperges in 4 stukken
6. Verwarm ondertussen de slagroom met de citroenrasp op een laag vuur, ongeveer 5 minuten
7. Meng de citroenroom door de pasta
8. Voeg de kip, de feta, de tomaatjes en de asperges toe aan de pasta
9. Verwarm dit allemaal nog 2 minuten en breng om smaak met zout en peper
10. Gebruik de sla als garnering

Dit gerecht kan je ook heel goed vega eten! (zonder de gerookte kip)

Loading