Stoofpotje met Groene Salsa

Stoofpotje met Rundersukade en Groene Salsa

Een heerlijk wintersgerecht met een frisse touch! Schrik niet van de totale bereidingstijd, dat is inclusief 3 uur stoven.

2 personen, Ongeveer 4 uur

Ingrediënten
400 gram Rundersukade
½ el olijfolie
400 ml runderbouillon van ½ tablet
½ laurierblad
120 gram uien
200 gram champignons
125 gram wortel in plakjes gesneden
Peper & zout

Groene salsa
20 gram bladpeterselie
½ teentje knoflook
1 theelepel kappertjes
1 grof verkruimeld beschuit
½ el rode wijnazijn
3 el olijfolie extra vierge

Benodigdheden
Vijzel of Keukenmachine
Grote pan
Knoflookpers

Voorbereiding
1. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper
2. Verwarm de olijfolie in de pan
3. Braad de sukade aan 2 kanten licht bruin
4. Voeg de bouillon en de laurier toe en breng het tegen de kook aan
5. Snijd ondertussen de champignons en de uien in grove stukken
6. Schil de wortel en snijd deze in plakken
7. Laat het vlees op zacht vuur 3 uur sudderen (keer af en toe het vlees om)
8. Voeg 20 minuten voor tijd de champignons, de uien en de wortel toe

Bereidingswijze
1. Als het vlees aan het sudderen is maak dan de salsa
2. Snijd de peterselie grof en pers de knoflook uit
3. Doe daarna alle ingrediënten in de keukenmachine
4. Breng op smaak met peper en zout
5. Als de groenten ook gaar zijn, neem dan de sukade uit de pan en snijd deze in plakken
6. Leg de plakken vlees in een diep bord/pannetje en doe daar de bouillon en groente bij
7. Doe wat groene salsa op het vlees en nog een beetje grof gemalen peper

Eet smakelijk!

Loading