chocoladetaart

Stevige Chocoladetaart

Een heerlijk stevige chocoladetaart!

1 taart, 60 minuten

Ingrediënten
300 gram pure chocolade
150 gram boter
5 eieren (gesplitst)
100 gram kristal suiker
100 gram bloem

Benodigdheden
Taartvorm

Voorbereiding
1. Vet de taartvorm in met boter
2. Verwarm de oven voor op 155°C
3. Splits de eieren
4. Klop de eiwitten stijf

Bereidingswijze
1. Meng de chocolade met de boter in een pan
2. Voeg de suiker, het eigeel en de bloem toe aan de chocolade
3. Voeg de stijfgeklopte eiwitten bij het chocolade mengsel
4. Doe het mengsel in de taartvorm
5. Bak te taart in ongeveer 35 minuten gaar (De chocola is dan nog een beetje “vochtig”)

Het is leuk om de taart te versieren natuurlijk. Ik heb er aardbeien op gedaan en een marsepeinen hart gemaakt. Je kan natuurlijk ook chocolade glazuur er overheen doen! Leef je uit!

Loading