Soezentaart

Soezen Taart

Dit gerecht is een groot succes. Zeker als je van lekker zoet houdt. Het mooie aan dit gerecht is dat je alles helemaal zelf kunt maken en het absoluut niet moeilijk is. Ook kun je bij dit gerecht lekker creatief zijn. Misschien vind je het leuker om hele kleine of hele grote soezen te maken, om roze glazuur te maken of om hem nog meer te versieren. Probeer het uit zou ik zeggen!

30 Soezen, 110 Minuten

Ingrediënten
125 ml volle melk
100 gram boter
4 el suiker
150 g bloem
4 eieren, losgeklopt
1 citroen
250 ml slagroom
200 gram roomkaas
3 gram vanillesuiker
375 g poedersuiker
zilveren parels

Benodigdheden
Bakpapier
Spuitzak met spuitmond
Garde

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 170 °C

Bereidingswijze
2. Breng de melk met 125 ml water, de boter, 1 el suiker en ½ tl zout in een pan aan de kook
3. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe
4. Roer met een houten lepel tot een stevig beslag, dat loslaat van de wand van de pan
5. Schep in een beslagkom en laat 10 minunten afkoelen.

6. Als het mengsel is afgekoeld, klop met een mixer op de laagste stand de eieren er in delen door
7. Schep het beslag in de spuitzak
8. Maak ongeveer 30 hoopjes ter grootte van een stuiterbal op een bakplaat met bakpapier
9. Zorg voor voldoende tussenruimte
10. Bak de soesjes net onder het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar
11. Laat de soesjes afkoelen

12. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit (zorg dat je beide apart van elkaar in een bakje doet)
13. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en spatel de roomkaas erdoor
14. Roer de vanillesuiker samen met het citroen rasp door de room
15. Schep de room in de schoongemaakte spuitzak en prik met een scherp puntig mes een gaatje onder in de soezen
16. Vul de soezen met de room

17. Meng het citroensap met de poedersuiker
18. Voeg 2-3 el heet water toe en roer tot een dik, wit glazuur
19. Doop de soezen erin en vorm er op een bord een toren van.
20. Garneer de soezen met poedersuiker en zilveren parels

Loading