Salade met eend en granaatappel

Salade met eend en granaatappel

Een salade was iets wat nog ontbrak op deze website. Zelf ben ik dol op salade’s, als ze maar wel goed gevuld zijn. Een salade moet, vind ik, ook als hoofdgerecht kunnen dienen. Deze salade is heerlijk vullend en de eend met granaatappel is een super combinatie. Eet smakelijk!

2 personen, 30 minuten

Ingrediënten
250 gram eendenborst filet
½ granaatappel
1 el pijnboompitten
1 zak gemengde salade
2 bosuitjes
Bakboter en olijfolie om de eend in te bakken
Zout en peper

Voor de dressing
1 el rodewijnazijn
½ el zachte mosterd
Snufje suiker
2 el olijfolie

Benodigdheden
Koekenpan
aluminiumfolie

Voorbereiding
1. Kerf met een scherp mes ruitjes in de vetlaag van de eend
2. Rooster de pijnboompitjes in een pan
3. Snijd de granaatappel door de helft en haal de pitjes eruit
4. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes

Bereidingswijze
1. Meng de bosuitjes, granaatappelpitjes en pijnboompitjes door de salade
2. Verwarm de olie met de boter en bak de eend aan iedere kant 4-5 minuten
3. Klop intussen de rodewijnazijn, mosterd, olie en suiker door elkaar
4. Breng dit op smaak met zout en peper
5. Leg de eend op een plank, dek af met folie en laat het even rusten
6. Snijd de eend in dunne plakjes en leg deze op de salade
7. Doe de dressing eroverheen

Lekker om te serveren met een donkerbruin stokbrood

Loading