Risotto met Padddenstoelen

Risotto met Paddenstoelen en Truffelolie

Mijn absolute favoriet! Een top gerecht wat zeker niet moeilijk is om te maken, maar wel een beetje geduld vergt. Dit gerecht maak ik al jaren en valt goed in de smaak bij iedereen. Soms maak ik hem met truffel en soms zonder truffel. Dat kan je dus lekker zelf bepalen. Op beide manieren een culinair hoogstandje!

2 personen, 45 minuten

Ingrediënten
1 el olijfolie
½ theelepel truffelolie
½ rode ui
100 gram paddenstoelen mix (champignons, kastanje champignons, oesterzwammen, shii-take)
120 gram risottorijst
75 ml droge witte wijn
½ teentje knoflook
½ zak rucola
Peper en zout
50 gram Parmezaanse kaas
375 ml bospaddenstoelen bouillon (of groentenbouillon)

Benodigdheden
1 Grote koekenpan
1 Grote kookpan

Voorbereiding
1. Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltjes en snijd ze grof
2. Bak de paddenstoelen ongeveer 5 minuten en voeg peper en zout toe
3. Snijd de rode ui in kleine blokjes
4. Pers de knoflook

Bereidingswijze
1. Kook de risotto in de paddenstoelen bouillon in 15-20 minuten gaar
2. Roer regelmatig door de risotto
3. Verhit ondertussen de olie in de kookpan en fruit de rode ui en de knoflook
4. Blus dit af met de witte wijn en zet het vuur laag op (tot alle wijn is verdampt)
5. Als de risotto al het water op heeft genomen is deze klaar (is het toch nog iets te hard voeg dan een beetje water toe tot de korrels niet meer hard zijn)
6. Voeg de uitjes en de paddenstoelen toe aan de risotto
7. Meng dit allen goed door elkaar
8. Schep de risotto op het bord en doe daar een schepje Parmezaanse kaas en een plukje rucola op

Tip: Pas op met truffelolie! Truffelolie heeft een heftige smaak dus je kunt beter te weinig dan te veel gebruiken

Loading