FG porkbelly

Restaurant FG

Restaurant FG

Wat een ervaring was het om bij FG te eten. Het stond al een hele tijd op mijn “bucket list” maar het is natuurlijk niet iets dat je zomaar doet. Maargoed, eindelijk was het zover. Samen met mijn vriend hebben we besloten er een weekendje Rotterdam van te maken. Dineren in FG en aansluitend overnachten in N-How Rotterdam (overigens ook echt een aanrader).

We werden verwacht om 19.30 en zijn om 02.00 het restaurant uitgelopen (lees: uit gestrompeld). We kozen voor een heerlijk 9-gangen menu met een bijpassend wijnarrangement. Elk gerecht was weer een grote verrassing! En tussendoor werden we verwend met neutraliserende gerechten, heerlijke amuses en andere verrassingen. Er werd, zoals ik al hoopte en verwachtte, gewerkt met stikstof. Wel heel gaaf om mee te maken.

De smaak combinaties waren verrassend en ontzettend mooi! Neem bijvoorbeeld 1 van de amuses, een ijsje met piccalilly en drop. Vaak weet je van te voren niet wat je moet verwachten maar zodra je het in je mond stopt snap je de smaak combinaties helemaal. Wij hebben die avond ook geleerd dat Francois houdt van een hapje dat je in één keer in je mond moet doen om zo de smaak combinaties volledig te proeven. We hebben dus braaf geluisterd en dat was zeker de moeite waard.

Ik kan het iedereen aanraden om daar een keer te dineren, maar wel met een goed gevulde portemonnee! Want als je naar FG gaat, moet je het volledige pakket nemen! (nou, je moet niks… maar ik adviseer het je wel ;)).

(excuses voor de slechte kwaliteit van sommige foto’s, het was al laat…..)

Loading