Zalm met Rissoto

Raapstelenrisotto met mascarpone en verse zalmfilet

Het is vast wel duidelijk dat risotto één van mijn favoriete gerechten is! Ik vond het ook leuk om de “vergeten” groenten, raapstelen, te gebruiken. Dit is een heerlijk gerecht waar je velen blij mee kunt maken

2 personen, 45 minuten

Ingrediënten
65 gram mascarpone
200 gram zalmfilet
150 gram risottorijst
250 gram raapstelen
8 cherrytomaatjes
½ rode ui
50 ml droge witte wijn
450 ml groentenbouillon (½ tablet)
1½ el olijfolie
olijfolie extra vierge
Peper en zout naar smaak

Benodigdheden
Ovenschaal
Kookpan

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C
2. Maak de raapstelen schoon en snijd deze grof (ontdoe van de steeltjes)
3. Snijd de zalm in dunne reepjes

4. Verhit 2 el olijfolie in de pan en fruit het uitje
5. Voeg de risottorijst toe en roer 2 minuten tot de korrels glanzen
6. Schenk de wijn erbij en laat deze inkoken
7. Doe ondertussen de tomaatjes in de ovenschaal en besprenkel met 1 el olijfolie, peper en zout
8. Zet de tomaatjes in de oven

Bereidingswijze
1. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe aan de risottorijst
2. Kook de risotto in 15 tot 20 minuten zachtjes gaar
3. Bewaar een handje raapstelen en roer de rest door de risotto
4. Voeg de mascarpone en peper en zout naar smaak toe
5. Haal de tomaatjes uit de oven

Leg alles op het bord (gebruik eventueel een saladering) en leg de zalm bovenop de risotto. Op deze manier gaart hij nog een beetje (dat hoeft niet persee). Druppel nog een beetje olijfolie extra vierge over het gerecht heen. Eet smakelijk!

Vind je rauwe zalm niet lekker? Je kunt het gerecht ook maken met gebakken of gegrilde zalmfilet

Loading