Pompoensoep

Pompoensoep met Kokos

Ik was heel nieuwsgierig naar de smaak van pompoen. Ik ben toen naar recepten gaan zoeken en gekeken wat ik zelf de lekkerste ingrediënten vind. Het leuke aan dit recept is dat hij gemaakt is met kokosmelk. De kokosmelk geeft een extra smaak aan de soep en dat maakt hem dan ook apart. Deze soep valt goed in de smaak bij de mensen die ik ken (ook die nog nooit pompoen hadden gegeten). Een echte aanrader dus!

2 personen, 45 minuten

Ingrediënten
½ pompoen (ongeveer 600 gram)
½ grote ui of 1 klein uitje
1 groentenbouillontablet
25 ml kookroom (light)
40 ml kokosmelk
425 ml water
10 blaadjes verse basilicum
½ Verse Paprika

Benodigdheden
Soeppan
Staafmixer (anders eventueel een blender)

Voorbereiding
1. Hak de pompoen doormidden en verwijder de pitten en het draadjesvruchtvlees
2. Haal de schil eraf (dit is een erg naar werkje: de pompoen is keihard! onderschat de tijd dat dit zal
kosten dan ook niet)
3. Snijd de pompoen in blokjes
4. Versnipper de ui
5. Snijd de basilicum fijn
6. Snijd de paprika in blokjes

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook
2. Verhit olijfolie in de soeppan
3. Fruit de ui/ het uitje
4. Voeg de pompoen, 425 ml kokend water en het groentenbouillontablet toe
5. Laat de soep 15 – 20 min koken, tot de pompoen zacht is
6. Voeg de gesneden basilicum en paprika toe
7. Voeg de room en de kokosroom toe
8. Pureer met de staafmixer (of in de blender. Pas echter wel op want als de soep te heet is dan houdt de deksel het niet)
9. Breng de soep op smaak met zout en peper

Tip:
Als je kokos erg lekker vindt, raad ik je aan om daar wat meer van in te doen ipv gewone room. Is de soep iets te dik? Voeg wat room of water toe. Zelf voeg ik op het einde vaak ongeveer ½ theelepel paprikapoeder toe voor de smaak.

Loading