Pompoenfriet

Pompoenfrieten

Dit is eigenlijk niet echt een recept aangezien je bijna niks nodig hebt. Het is ook lastig te beschrijven hoeveel je nodig hebt voor 2 personen. Het ligt er maar net aan hoeveel je er wilt! Dit gerecht is vooral erg lekker bij vis maar staat ook leuk als garnering bij andere hoofdgerechten.

2 personen, 15 minuten

Ingrediënten
½ Pompoen
¼ Fles zonnebloemolie
Grof zeezout

Benodigdheden
Scherp mes
Soeppan

Voorbereiding
1. Haal de schil eraf (dit is een erg naar werkje: de pompoen is keihard! onderschat de tijd dat dit zal kosten dan ook niet)
2. Snijd de pompoen in “frieten” van ongeveer 1 cm dik
3. Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180°C

Bereidingswijze
1. Frituur de pompoenfrieten in 2 minuten mooi goud bruin
2. Laat de frieten uitlekken op keukenpapier
3. Strooi wat zeezout over de pompoenfrieten

Denk niet dat deze frieten net als gewone frieten een hele krokante bite hebben.

Loading