Pompoen Creme

Pompoen Crème

Ik ben dol op pompoen en heb met kerst een crème van pompoen gegeten. Dat moet ik maken dacht ik toen! Ik ben op onderzoek uit gegaan en heb zo een recept bij elkaar gesprokkeld. Dit gerecht is erg lekker om warm te eten bij bijvoorbeeld een vis maaltijd. Succes met het maken van deze crème!

1 Schaaltje Pompoen Crème, 25 minuten

Ingrediënten
½ pompoen (ongeveer 300 gram)
250 ml groentebouillon (van 1 tablet)
5 blaadjes basilicum
50 ml crème fraîche
1 theelepel paprika poeder
Peper en zout

Benodigdheden
Staafmixer (kan eventueel ook een blender)

Voorbereiding
1. Verwijder de zaden van de pompoen
2. Verwijder de schil van de pompoen

Bereidingswijze
1. Snijd de pompoen in blokjes
2. Kook de pompoen in de bouillon gaar (ongeveer 10 minuten)
3. Giet de pompoen af en bewaar het kookvocht
4. Pureer de pompoen met de staafmixer en voeg crème fraîche en basilicum toe
5. Voeg beetje voor beetje 8 theelepels kookvocht toe
6. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper

Loading