Rijst salade

Pittige rijstsalade met sojasaus en wasabi

Een lekkere koude rijstsalade is niet iets waar je gauw aan denkt. Dit gerecht kun je als bijgerecht serveren maar ook als hoofdgerecht is hij goed vullend. Mis je toch dat stukje vlees? Dat kun je er natuurlijk ook wat stukjes kip doorheen doen.

2 personen, 25 minuten

Ingrediënten
150 gram rijst
75 gram gemengde salade
50 gram cashewnoten
50 gram paprika
50 gram champignons
Olijfolie
Zout

Voor de dressing:
1 el zonnebloemolie
1 theelepel notenolie
1 el rodewijnazijn
1 el sojasaus
½ theelepel wasabi
½ theelepel honing

Benodigheden
Vergiet

Voorbereiding
1. Kook de rijst in een pan met water en zout in ongeveer 10 minuten gaar
2. Giet de rijst af en leg het op een bord (zo koelt het sneller af)
3. Snijd de champignons in kleine plakjes
4. Snijd de paprika in kleine blokjes
5. Bak de champignons en de paprika in een beetje olie en laat deze afkoelen

Bereidingswijze
1. Voeg de olie, azijn, sojasaus honing en wasabi bij elkaar
2. Meng dit tot een gladde dressing
3. Meng in een grote kom de rijst, salade en gebakken champignons en paprika
4. Voeg de dressing toe en meng dit goed door elkaar

Het is ook lekker om er bijvoorbeeld een bosuitje doorheen te doen of misschien is er wel iets anders dat je erg lekker vind? Gewoon proberen!

Loading