Pastinaak Chips

Chips van Pastinaak

Een lekker hapje voor bij de borrel. In 5 minuten ben je klaar en zet je ook echt wat leuks op tafel. Heerlijk met een dipsausje erbij!

20 chipjes, 5 minuten

Ingrediënten
Ongeveer ¼ fles arachideolie
1 kleine pastinaak
Grof zeezout

Benodigdheden
Kookpan
Dunschiller
Vergietlepel
Keukenpapier

Voorbereiding
1. Schil de pastinaak met de dunschiller
2. Verwarm de olie tot ongeveer 175°C

Bereidingswijze
1. Schil 20 dunne plakjes met de dunschiller (in de lengte)
2. Doe de plakjes pastinaak in 3 delen in de hete pan
3. Frituur de chipjes tot ze mooi goudbruin zijn (ongeveer 2 minuten)
4. Laat de chipjes uitlekken op het keukenpapier
5. Bestrooi ze met peper en zout

Door de pastinaak in de lengte te schillen krijg je mooie en leuke krullen. Leg ze op een bordje en het ziet er sierlijk uit!

Loading