heerlijke paarse spruiten met salami

Paarse spruiten met salami

Spruiten vies? Welnee! Paarse spruiten zijn super lekker (en gezond)! Een stuk minder bitter dan groene spruiten en in combinaties met salami en Parmezaanse kaas heel lekker!

2 personen, 40 minuten

Ingrediënten
400 gr paarse spruiten
6 plakken goede salami, in reepjes gesneden
1 el olijfolie
15 gr boter
40 gr pijnboompitten
Parmezaanse kaas
100 gr kastanje champignons
1 zoete puntpaprika
3 bosuitjes
Zeezout en peper naar smaak

Benodigdheden
Rasp
Wok
Koekenpan

Voorbereiding
1. Maak de paarse spruiten schoon (haal het buitenste velletje eraf)
2. Snijd ze door de helft en de grote in vieren
3. Snijd de bosuitjes in 5 stukjes
4. Snijd de puntpaprika in dunne repen
5. Snijd de salami in reepjes
6. Snijd de kastanje champignons in plakken
7. Rasp de Parmezaanse kaas
8. Bak de pijnboompitjes tot ze lichtbruin zijn

Bereidingswijze
1. Doe de paarse spruiten samen met de gesneden salami-reepjes, puntpaprika, bosui, kastanje champignons, olijfolie, het zout en de peper in een schaal en meng het goed door elkaar.
2. Verhit de boter in de wok en voeg het spruitenmengsel door elkaar
3. Bak de paarse spruitjes totdat ze krokant en lichtbruin gekleurd zijn.
4. Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.

Tip: Dit gerecht is goed te combineren met bijvoorbeeld in de oven gebakken of gegrilde aardappeltjes. Ook kun je dit gerecht erg lekker vega eten door de salami weg te laten!

Loading