Hoi! Ik ben Birgit! Ik ben 28 jaar en gek op koken! Niet iedereen kan zoiets doen met zijn of haar passie, maar ik gelukkig wel! Vandaar deze website, om jullie te inspireren en (hopelijk) iets te leren.

Mijn grote passie voor koken is lang geleden ontstaan, maar ik denk dat het zo’n 8 jaar geleden meer vorm heeft gekregen.

Ik begon steeds vaker recepten uit te zoeken, uitgebreid te koken en kookprogramma’s te kijken. In de winter van 2011 besloot ik om mijn recepten op te gaan schrijven in de vorm van een website!

Als ik ga koken kan ik alles even vergeten. Voor mij is koken ook niet alleen het “koken” zelf. Het begint al bij inkopen doen, mensen uitnodigen (want ja.. ik kook graag voor anderen) en de tafel mooi opdekken. Voor elk gerecht heb ik het juiste bord nodig!

Het leukste vind ik nieuwe dingen uitproberen, maar ook dingen opnieuw maken om het anderen te laten proeven. Als ik in een restaurant zit, bekijk ik graag de hele kaart om vervolgens te kijken of ik dat ook zou kunnen maken en vooral… wanneer. Daar doe ik dus zoal mijn inspiratie op. Ook houd ik enorm van reizen en elk land heeft zijn eigen keuken en de meest heerlijke gerechten. Met koken ben ik het liefst de hele middag bezig, maar dan wel alleen als er ik de tijd en ruimte voor heb. Koken met haast of met saaie ingrediënten vind ik niet zo leuk maar ook in die situaties kom ik zo nu en dan terecht!

Ik hoop jullie te inspireren en iets bij te brengen! Heel veel (kook)plezier.

Lieve groet,
Birgit

Loading