Oranje Tompouzen

Oranje Tompoucen

Misschien te groot als dessert maar wel lekker bij de koffie; een huisgemaakte tompouce. Een beetje anders dan anders want hij is namelijk licht oranje. Ik hoop dat jullie hem net zo lekker vinden als ik!

4 stuks, 50 minuten

Ingrediënten
4 plakjes roomboterbladerdeeg
250 ml volle melk
20 gram custardpoeder
3 el suiker
1 Sinaasappel
1 el sinaasappel limonadesiroop
6 el poedersuiker
1 bekertje slagroom (125 ml)
1 pakje wit glazuur

Benodigdheden
Bakpapier
Kookpan

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 °C
2. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden
3. Leg de bladerdeeg plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat
4. Prik met een vork gaatjes in de plakjes bladerdeeg en leg het ovenrooster er bovenop (dit voorkomt dat de plakjes te veel rijzen)
5. Bak de plakjes ongeveer 10 minuten in het midden van de oven
6. Laat het bladerdeeg afkoelen
7. Meet 4 el melk af en houd dit apart

Bereidingswijze
1. Breng ondertussen de rest van de melk aan de kook
2. Meng het custardpoeder, 2 el suiker en de 4 el melk tot een gladde massa
3. Voeg dit al roerend aan de kokende melk toe
4. Kook het geheel al roerend op een laag vuur voor ongeveer 2 minuten
5. Laat het mengsel 30 minuten afkoelen
6. Meng de poedersuiker met de siroop (voor oranje glazuur)
7. Bereid het zakje glazuur zoals de verpakking aangeeft
8. Bestrijk de 4 bladerdeeghelften met het witte glazuur en versier met het oranje glazuur
9. Klop de slagroom met 2 el suiker stijf
10. Verdeel de custard over 4 plakjes bladerdeeg
11. Bedek dit met de geglazuurde helften

12. Snijd de sinaasappel doormidden
13. Rasp 1 helft van de sinaasappel
14. Snijd de andere helft in partjes
15. Versier met slagroom en daarbovenop de sinaasappelrasp
16. Garneer met een sinaasappelpartje

Loading