Gehaktbrood

Meatloaf a.k.a. Gehaktbrood met Uiensaus

Een heerlijk en makkelijk gerecht om te maken. Voor de koude dagen lekker om op tafel te zetten!

1 gehaktbrood, ongeveer 1 uur

Ingrediënten
500 gram rundergehakt
1 ei
60 gram paneermeel
1 klein teentje knoflook
1 takje tijm
2 klontjes boter
1 el peterselie
1 klein uitje
Gehaktkruiden

Uiensaus
1½ ui
½ el bloem
100 ml vleesfond
3 el rode wijn
½ blaadje laurier
Peper en zout naar smaak

Benodigdheden
Ovenschaal
Grote schaal
Knoflookpers
Koekenpan

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 170°C
2. Snijd 1 uitje in kleine blokjes
3. Meng het gehakt met de ui, het ei, de paneermeel, en de geperste knoflook
4. Hak de peterselie en de tijm fijn
5. Voeg de peterselie, de tijm en de gehaktkruiden toe aan het gehakt
6. Kneed het gehakt tot een “broodvorm”

Bereidingswijze
1. Smelt de boter in de pan
2. Bak het gehaktbrood aan alle kanten lichtbruin
3. Bewaar het braadvocht
4. Leg het gehaktbrood in de ovenschaal en laat het 40 minuten garen in de oven
5. Snijd ondertussen de uien voor de uiensaus in halve ringen
6. Bak de uien bruin in de pan met het overgebleven braadvocht
7. Bestrooi de uien met bloem en bak het nog 2 minuten (regelmatig omscheppen)
8. Blus af met rode wijn en voeg de laurier toe
9. Zodra de wijn is ingekookt, voeg dan de fond toe
10. Laat het geheel nog even inkoken en voeg peper en zout naar smaak toe

Giet de uiensaus over het gehaktbrood heen. Dit gerecht is heerlijk met gekookte aardappelen of dikke frieten. Serveer met een frisse salade. Eet smakelijk!

Loading