Lasagna Salade

Lasagna Salade met huisgemaakte pesto

Dit is een heerlijk zomers gerecht. Je hebt er aardig wat basilicum voor nodig maar dan heb je ook heerlijke verse pesto bij dit gerecht. Gemakkelijk om te maken en een perfecte smaak combinatie.

4 personen, 40 minuten

Ingrediënten

1 bakje verse basilicum (15 g)
½ teentje knoflook
7 el olijfolie
1 theelepel zout
8 trostomaten
2 mozzarella bollen maxi
1 pak lasagnebladen (250 gram)
1 zak rucola
Peper en zout

Voor de Pesto:
50 gram basilicumblaadjes
1 teentje knoflook
25 gram pijnboompitjes
Zeezout
50 gram geraspte Parmezaanse Kaas
100 ml olijfolie extra vierge

Benodigdheden
Vijzel of keukenmachine
Grote pan
Grote schaal
Eventueel een rasp

Voorbereiding
1. Snijd de tomaat in plakken
2. Snijd de mozzarella in plakken
3. Rasp (als dat nog niet gedaan is) de Parmezaanse kaas
4. Meng de olijfolie, de knoflook en de basilicum in een grote schaal
5. Voeg de gesneden tomaat en mozarella toe en schep dit een paar keer om
6. Dek de schaal af en laat de smaken goed intrekken
7. Voeg eventueel nog peper en zout naar smaak toe

Bereidingswijze
1. Maak de pesto door de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitjes, de Parmezaanse kaas en de olie te mixen in de blender (Mocht het niet fijn genoeg worden, maak het dan nog fijner met de vijzel)
2. Voeg zeezout naar smaak toe
3. Breng ondertussen een pan met water, wat zout en 1 el olie aan de kook
4. Kook de lasagnabladen in 8 minuten beetgaar
5. Giet de lasagnabladen af
6. Leg een beetje rucola op het bord met daarop 1 lasagnablad
7. Smeer dit blad in met verse pesto
8. Bedek dit blad daarna met de gemarineerde tomaat en mozzarella
9. Leg het volgende blad erbovenop en herhaal de procedure (tot elk bord 2 of 3 lasagnabladen heeft)
10. Schep de overgebleven marinade erbovenop en bestrooi eventueel nog met wat Parmezaanse kaas
11. Garneer het gerecht met basilicumblaadjes

Loading