Lamsbout met Pastinaak

Lamsbout uit de oven met een crème van Pastinaak

Een heerlijk vleesgerecht wat absoluur nog op de site moest. Lam heeft een zachte, specifieke smaak waar je absoluut van moet houden. Desalniettemin is dit gerecht zeker een aanrader!

Ingrediënten
375 gram lamsbout
Versgemalen zwarte peper
3 takjes tijm
4 cherrietomaatjes
4 eetlepels olijfolie
3 teentje knoflook
1 theelepel honing
50 gram zachte roomboter

Crème van Pastinaak
200 gram pastinaak
100 ml kookroom
200 ml halfvolle melk
Peper en zout naar smaak

Benodigdheden
Ovenschaal
Koekenpan
Keukenmachine (blender)
Kookpan
“slagroom”spuit

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
2. Laat de lamsbout op kamertemperatuur komen
2. Wrijf de lamsbout in met peper
3. Verwarm de olie in de koekenpan en schroei de lamsbout rondom dicht
4. Meng de boter met 1 takje tijm en de honing
5. Schil de pastinaak en snijd in stukken
6. Kook de pastinaak in de melk en voeg de room toe
7. Als de pastinaak gaar is, laat deze dan afkoelen

Bereidingswijze
1. Leg de lamsbout in de ovenschaal (inclusief de olie)
2. Leg de bolletjes knoflook er in zijn geheel bij
3. Strooi de tijm eroverheen
4. Leg de tomaatjes in de schaal
5. Bak de lamsbout ongeveer 50 minuten in de oven (ligt er aan de dikte, dit kan dus variëren van 30 minuten tot ongeveer 1 uur)
Het lamsvlees mag rosé zijn
6. Blender ondertussen de pastinaak en doe deze terug in de pan
7. Als de lamsbout bijna klaar is, verwarm dan de pastinaak
8. Haal de lamsbout uit de oven en smeer de boter eroverheen
9. Doe de pastinaakcrème in de slagroomspuit zodat je dit mooi op het bord kunt spuiten
10. Snijd de lamsbout in mooie plakken

Loading