Eidooier

Krokante eidooier met truffelmayonaise

2 personen, 4 uur (inclusief vriestijd)

Ingrediënten
2 eidooiers
Eiwit
25 gram panko
25 gram bloem
2 tl truffelmayonaise
Arachideolie om in te frituren

Benodigdheden
Bakpapier
Schuimspaan
Pan om in te frituren

Voorbereiding
1. Splits de eieren en zorg dat de eidooier schoon is en er geen eiwit meer aan zit. Bewaar het eiwit in een bakje.
2. Maak een bakje klaar voor de panko en de bloem.
3. Leg de eidooiers op het bakpapier (op een bordje).
4. Vries de eidooiers in.

Bereidingswijze
1. Haal de eidooiers uit de vriezer zodra ze bevroren zijn.
2. Paneer de dooiers dubbel (wees snel voordat ze ontdooien).
Doe dit als volgt: eerst licht door het bloem halen, dan door het eiwit, dan door de panko en herhaal vervolgens met het eiwit en de panko.
3. Vries ze dan weer in.
4. Frituur ze op 170°C 2-3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
5. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrook met zeezout
6. Garneer met truffelmayonaise

Dit is een heerlijke amuse of onderdeel van een salade bijvoorbeeld.

Loading