Koude Sperziebonensalade

Koude Sperziebonen salade

Dit recept heb ik niet zelf bedacht maar gekregen van iemand. Ik ben er verzot op en moest daarom weten wat er allemaal in zit en hoe het moet worden gemaakt. Het is een heerlijke salade. Te serveren als bijgerecht of als hoofdgerecht.

2 personen, 15 minuten

Ingrediënten
250 gram sperziebonen
½ ui
½ teentje knoflook
2 theelepels geraspte Parmezaanse kaas
Peper en zout naar smaak
2 theelepels walnoten

Dressing:
3 eetlepels olijfolie.
1 eetlepels witte wijnazijn
Zout en peper naar smaak
2 theelepels verse dragon

Benodigdheden
Koekenpan
Kookpan
Grote platte schaal
Grote kom

Voorbereiding
1. Snijd het uitje fijn
2. Pers de knoflook uit
3. Was de sperziebonen en snijd de puntjes eraf (bonen niet doorsnijden)
4. Kook de sperziebonen ongeveer 3 à 4 minuten (iets zout in water)
5. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud water af (goed laten uitdruipen)
6. Doe de sperziebonen in een schaal

Bereidingswijze
1. Doe de olie, witte wijnazijn, zout en peper naar smaak bij elkaar, goed mengen totdat je een dressing krijgt
2. Voeg de ui, knoflook en de kaas toe aan de bonen
3. Giet de dressing over de salade
4. Zet de salade minstens 30 minuten in de vriezer
5. Breng de salade eventueel over in platte schaal.
6. Maak de walnoten klein en verwarm ze even kort in de pan (zonder olie)
7. Strooi deze ter decoratie over de salade
8. Serveer de salade binnen 10 minuten

Wil je deze salade als hoofdgerecht serveren? Doe dan alle ingrediënten x 2.

Loading