birgit_thailand

Koken op Koh Chang

Thailand is een heerlijk land en natuurlijk geweldig als je van de Aziatische keuken houdt. De mensen in Thailand koken met passie en liefde. Als een gerecht 16 uur duurt, dan is dat nou eenmaal zo. Ze gebruiken producten uit de natuur en alles is puur en vers. Fantastisch!

Blue Lagoon Thai Cooking School 

Wat kon ik dan beter doen dan een kookworkshop volgen in Thailand. We hadden een aantal scholen gevonden, maar Blue Lagoon had erg goede recensies. Koken aan de rand van de rivier en op nog geen minuut lopen van het strand. Top dus! We begonnen met wat “basic” uitleg over de Thaise taal (want je moet wel begrijpen wat je doet natuurlijk!). Daarna kregen we uitgebreid uitleg over de kokosnoot. Ik vond dit onwijs leuk, gezien er eigenlijk heel veel te weten en te vertellen valt. We hebben typisch Thaise producten besproken en wel 10 soorten gember geroken, gezien en geproefd.

Alles bij elkaar waren we met een klein clubje en mochten we allemaal opgeven wat we ECHT wilden maken. Al met al hebben we wel 8 gerechten gemaakt van pittige curry tot sticky rice met mango en natuurlijk originele pad thai. Yummy! Het leuke was dat we natuurlijk alles mochten opeten en een kookboekje mee naar huis kregen.

Mocht je ooit de kans krijgen om naar Thailand te gaan dan raad ik je absoluut aan om een kookworkshop te doen. Je ervaart, leert en proeft de heerlijkste gerechten!