white-chocolate-chiffon-cheesecake-24100-2

KERST!

Wat is er leuker dan Kerst? Precies, niks :). Wat dat betreft noem ik mezelf altijd een “kerstmuts”. Ik vind het één van de fijnste tijden van het jaar. Kerst staat voor gezelligheid, samenzijn, liefde en eten & drinken. Vooral dat laatste is erg belangrijk en moet absoluut niet onderschat worden.

Elk jaar weer doet iedereen nog meer zijn best dan het jaar ervoor. De mooiste en lekkerste creaties komen op tafel. Ik daag mijzelf ook weer uit elk jaar. Wij vieren kerst altijd 1 dag met de hele familie. Ouders, schoonouders, broers, zussen, tantes, ooms, opa’s en oma’s en vrienden van de familie. Vaak zijn we dan met ongeveer 25 a 30 personen. Eten en drinken mag dan niet ontbreken. Iedereen krijgt de opdracht om iets te maken en mee te nemen. Dit jaar heb ik de categorieën gemaakt: Koud vlees, vis of vega of warm vlees, vis of vega, daarnaast natuurlijk nog het dessert en eventueel een salade. Op deze manier is er voor ieder wat wils! Mijzelf geef ik geen opdracht, ik zorg voor heel veel wijn (oké… en een beetje frisdrank) en lekkere hapjes voordat het eten begint.

Maargoed, ik wilde mijzelf toch uitdagen dit jaar… Iets waar ik eigenlijk niet heel goed in ben: Taart maken! Ik heb het, denk ik, simpel gehouden voor mijzelf. Een taart met maar 3 ingrediënten. Witte chocola, roomkaas en eieren (totaal geen caloriebom). Ik ben heel benieuwd of hij lukt!

Na de kerst zal ik een foto plaatsen (als hij gelukt is…). Ik ga vast duimen, jullie ook?

Fijne Kerst allemaal.
Liefs Birgit

Loading