gemarineerde_zalm_in_wodka

In wodka gemarineerde zalm met avocado en soja

2 personen, 25 minuten
Let op! Dit gerecht moet 1 dag in de koelkast, begin dus een dag van te voren.

Dit recept heb ik natuurlijk niet helemaal zelf verzonnen, wel heb ik deze zo aangepast dat ik hem helemaal lekker vind. En dat is deze! Helemaal niet moeilijk maar wat een super voorgerecht!

Ingrediënten
250 gram zalmfilet (zonder vel en graat)
¼ vanillestokje
15 ml wodka
35 gram grof zeezout
30 gram bruine basterdsuiker
½ avocado
Een paar takjes verse dille
1 el aioli

Sojagelei
30 ml sojasaus
15 ml mirin (Japanse rijstwijn)
½ blaadje gelatine

Benodigdheden
Keukenmachine
Ondiepe schaal
Huishoudfolie
Kookpan
Zeef
Ondiep (vierkant) bakje

Voorbereiding
1. Snijd het vanille stokje open en haal het merg eruit (bewaar het stokje!)
2. Smeer de zalm in met vanille
3. Leg de vis in een ondiepe schaal en giet de wodka erbij
4. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet de zalm ongeveer 1 uur in de koelkast

Bereidingswijze
1. Maal het zout met de suiker en het lege vanillestokje fijn met de keukenmachine
2. Week intussen het gelatineblaadje in koud water
3. Zet een pan met sojasaus en mirin op laag vuur
4. Knijp het gelatine blaadje uit en voeg deze toe aan de soja
5. Meng dit tot het geheel is opgelost en haal de pan van het vuur
6. Zeeg het mengsel in een ondiep bakje
7. Laat het mengsel afkoelen en zet in de koelkast zodat de gelei kan opstijven

De volgende dag
1. Haal de vis uit de koelkast en spoel goed af met koud water
2. Snijd de sojagelei en avocado in kleine blokjes
3. Snijd de zalm in dunne reepjes
4. Hak de dille
5. Plaats de zalm op een bord en bestrooi met avocado, sojagelei en dille
6. Vermeng de aioli met wat water tot een dunne dressing en besprenkel deze over de zalm

Loading
<