pompoen risotto

In wijn gegaarde Pompoen Risotto

Een heerlijk en vullend gerecht. Het leuke aan dit gerecht is dat het ook nog een beetje pittig is aangezien er rode peper doorheen zit. De kleur van het gerecht kan verschillen, want dat ligt aan het bouillontablet dat je gebruikt. Deze risotto ziet er donker uit maar desalniettemin erg lekker!

2 Personen, 60 minuten

Ingrediënten
400 gram pompoen
120 gram risotto
½ rode peper
½ rode ui
50 gram Parmezaanse kaas
1 el olijfolie
375 ml groentebouillon (van ¼ tablet)
60 ml droge witte wijn
20 gram roomboter
Peper en zout
2 takjes peterselie

Benodigdheden
Vlijmscherp mes
Grote soeppan

Voorbereiding
1. Hak de pompoen doormidden en verwijder de pitten en het draadjesvruchtvlees
2. de schil eraf (dit is een erg naar werkje: de pompoen is keihard! onderschat de tijd dat dit zal
kosten dan ook niet)
3. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 3 cm
4. Snijd het uitje in kleine blokjes
5. Snijd de rode peper in kleine stukjes
6. Snijd de peterselie fijn

Bereidingswijze
1. Verhit de boter in de pan en fruit de ui
2. Voeg de stukjes pompoen en rode peper toe
3. Breng op smaak met zout en peper
4. Laat de pompoenblokjes zacht worden maar zorg dat ze nog wel hun vorm houden (ongeveer 15 minuten)
5. Voeg de risottorijst toe en blijf steeds roeren
6. Blus af met de witte wijn
7. Zet het vuur lager en voeg de bouillon beetje bij beetje toe
8. Kook dit in ongeveer 20 minuten gaar
9. Roer de helft van de Parmezaanse kaas en de peterselie door de risotto
10. Gebruik de resterende kaas als garnering

Loading