Garnalen Kroket

Huisgemaakte Garnalen Kroketjes met mosterdmayonaise

Wat is er lekkerder dan huisgemaakte kroketten, en dan ook nog van garnalen! Dit is een erg lekker recept. Moeilijk is het niet, maar een beetje handigheid en geduld is wel nodig. Lekker om te serveren als voorgerecht maar als een klein hapje kan natuurlijk ook. Serveer er mosterdmayonaise bij en het plaatje is compleet.

8 Kleine Kroketjes

Ingrediënten
100 gram jumbo garnalen
2 bosuitjes
40 ml melk
160 ml groentebouillon (van 1 tablet)
40 gram roomboter
60 gram bloem
1 el peterselie
1 ei
Paneermeel
Frituurvet/olie
1 el olijflolie

Benodigdheden
Frituurpan

Voorbereiding
1. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes
2. Snijd de garnalen in kleine stukjes
3. De peterselie fijnknippen en in een kopje doen
4. Bouillontabletje oplossen in 160 ml kokend water

Bereidingswijze
1. Fruit de uitjes in de olie
2. Voeg de melk toe
3. Voeg een beetje zout en peper toe
4. Voeg de boter toe aan de uitjes
5. Roer er 30 gram bloem doorheen
6. Al roerend beetje voor beetje de bouillon erbij schenken tot er een gladde saus ontstaat
7. Breng nog een keer op smaak met peper en zout
8. Meng de garnalen en de peterselie door de saus
9. Schep de ragout op een bord en laat het 1 uur in de koelkast opstijven

10. Klop 1 ei los in een kom
11. Strooi paneermeel op een bord
12. Strooi de overgebleven bloem op een bord
13. Verdeel de ragout over 8 gelijke porties
14. Vorm de ragout tot kleine rolletjes
15. Rol deze door de bloem, door het ei en vervolgens door de paneermeel
16. Leg de kroketjes op een schaal en laat ze 30 minuten opstijven in de koelkast
17. Rol de kroketjes nog een keer door de bloem, het ei en de paneermeel
18. Verwarm de frituurpan op 175°C
19. Frituur de kroketjes in 3 minuten goudbruin

Heerlijk met een huisgemaakte mosterdmayonaise!

Mosterdmayonaise
100 ml mayonaise
3 el crème fraîche
1 el grove mosterd

Meng alle ingrediënten door elkaar

Loading