foto - kopie

Herfstsalade met biefstuk, paddenstoelen en truffeldressing

1 salade voor 2 personen, 30 minuten

Ingrediënten
250 gram paddenstoelenmix/kastanje champignons
75 gram rucola(mix)
1 tl truffelmayonaise
2 biefstukken
1 kleine rode ui
Handjevol walnoten
80 gram pompoen (optioneel) + arachide olie om te frituren
Stukje Parmezaanse kaas
Peper en zout naar smaak
Klont boter
Keukenpapier

Benodigdheden
Koekenpan
Kookpan (optioneel voor de frieten)
Schuimspaan (optioneel voor de frieten)
Serveer kom/schaal/plank
Notenkraker
Aluminium folie
Rasp

Voorbereiding
1. Snijd het uitje in dunne ringen
2. Kraak (indien vers) de walnoten
3. Haal ongeveer een half uur van te voren de biefstukken uit de koelkast
4. Optioneel: Snijd de pompoen in dunne “frieten”. Zie recept pompoenfrieten.
5. Bak de paddenstoelen in een beetje boter in de koekenpan en leg ze zodra ze klaar zijn op een stukje keukenpapier

Bereidingswijze
1. Verdeel de salade over de serveer plank
2. Strooi de walnoten er overheen
3. Verdeel de uienringen over de salade
4. Verdeel de paddenstoelen over de salade
5. Rasp vast wat Parmezaanse smaak eroverheen
6. Verhit ondertussen de boter in de pan en bak de biefstukken een paar minuten aan beide kanten (afhankelijk van hoe je de biefstuk wilt hebben). Bestrooi met peper en zout naar smaak.
7. Voor de pompoenfrieten zie recept: pompoenfrieten.
8. Zodra de biefstukken klaar zijn, wikkel ze in aluminiumfolie en laat even rusten.
9. Voeg wat water toe aan de truffelmayonaise om er een dressing van te maken
10. Trancheer de biefstukken en leg deze op de salade
11. Rasp nog wat Parmezaanse kaas naar smaak eroverheen
12. Leg de pompoenfrieten erop

Enjoy!

Loading