Groene Asperges met Parmaham

Groene Asperges gerold in Parmaham met Citroenmayonaise

Vanaf April begint de aspergetijd weer en vandaar dat een gerecht met asperges niet kon ontbreken op de website. Ik heb gekozen voor heerlijke groene asperges! Je kunt kiezen om dit gerecht te serveren als voorgerecht of als hapje tussendoor.

Ongeveer 8 asperges, 15 minuten

Ingrediënten
100 gram groene asperges
8 plakken Parmaham
2 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

Voor de citroenmayonaise
1½ el mayonaise
Sap van ½ citroen
Schil van ½ citroen
2 stengels bieslook

Benodigdheden
Bakpapier
Rasp

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C
2. Was de asperges en snijd de onderkant van de asperges af
3. Als de asperges vrij dik zijn, snijd deze dan door de helft
4. Snijd de plakken ham doormidden
5. Snijd de citroen doormidden en rasp de schil
6. Pers de ½ citroen uit
7. Meng de geraspte schil met het citroensap door de mayonaise
8. Knip de bieslook boven de mayonaise

Bereidingswijze
1. Rol de Parmaham om de asperge heen
2. Leg de asperges op het bakpapier op de bakplaat
3. Besprenkel de olijfolie eroverheen
4. Maal wat peper over de asperges heen
5. Bak de asperges ongeveer 7 minuten in de oven
(als ze wat dikker zijn mogen ze iets langer in de oven)

Serveer de asperges met de huisgemaakte citroenmayonaise! Eet smakelijk

Loading