Gevulde Portobello's

Gevulde Portobello’s

Een lekker (snel) voorgerecht. Het kost 10 minuten van je tijd om dit gerecht te maken en daarna moet het nog maar 10 minuten in de oven. Een perfect gerecht als je niet erg veel tijd hebt maar wel iets lekkers op tafel wilt zetten. Een echte aanrader!

2 personen, 20 minuten

Ingrediënten
2 portobello’s
½ bolletje Mozzarella
1 tomaat
1 teentje knoflook
1 kleine ui (of ½ grote ui)
50 ml droge witte wijn
Peper en zout
2 el olijfolie

Benodigdheden
Ovenschaal
Steelpan

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C
2. Vet de ovenschaal in met olijfolie
3. Snijd de steel voorzichtig uit de portobello
4. Snijd de mozzarella in plakjes
5. Snijd de ui in kleine blokjes
6. Pers de knoflook uit
7. Snijd de tomaat in kleine blokjes

Bereidingswijze
1. Fruit het uitje en de knoflook in een pan met olijfolie
2. Voeg de tomaat toe
3. Voeg peper en zout toe
4. Blus dit af met de witte wijn en laat te wijn inkoken
5. Vul de portobello’s met het tomatenmengsel
6. Leg de plakjes Mozzarella op de portobello’s
7. Voeg nog wat peper en zout naar smaak toe
8. Leg de portobello’s in de ovenschaal
9. Stop ze ongeveer 12 minuten in de oven op 200°C

Tip: Zelf heb ik ze op een bedje van rucola geserveerd en vond de combinatie erg lekker!

Loading