Kipstoofpotje

Gestoofde kip met saffaan

Een gerecht met kip lijkt altijd een beetje eentonig of saai. Maar met kip kun je ontzettend veel doen. Stoven, braden, grillen etc. Dit gerecht is ontzettend lekker en bijzonder. Zeker weten het proberen waard. Wees niet bang om het te gaan maken, want moeilijk is het niet!

2 personen, 1½ uur
2 kippendijen
2 el olijfolie
20 gram pijnboompitten
1 klein sneetje brood
Snufje kaneel
Snufje saffraan draadjes
1 teentje knoflook
1 rood uitje
60 ml witte wijn of mousserende wijn
200 ml groentenbouillon (van ¼ tablet)
½ laurierblad
1 el citroensap
1 eidooier
Peper en zout naar smaak

Benodigdheden
Vijzel
Grote pan
Garde
Keukenrol
Aluminium folie

Voorbereiding
1. Snijd het uitje in kleine blokjes
2. Verwijder de korsten van het brood en snijd het brood in kleine stukjes
3. Snijd de knoflook heel klein

Bereidingswijze
1. Verhit ½ el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur
2. Bak de pijnboompitten en de stukjes brood in ongeveer 1½ minuut gourbruin
3. Haal deze uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekker
4. Verhit de rest van de olie in de pan en bak de stukken kip aan beiden kanten licht bruin in ongeveer 5 minuten
5. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord
6. Fruit het uitje in 3 minuten glazig
7. Doe de stukken kip terug in de pan en voeg de wijn, bouillon en het laurierblad toe
8. Laat dit 1 uur op middelhoog vuur zachtjes koken (totdat de kip gaar is)

9. Doe ondertussen de pijnboompitten met het brood in een vijzel
10. Voeg de kaneel, de saffraan en de knoflook toe
11. Maal dit tot een kruimelige grove massa

12. Haal de stukken kip uit de pan en dek af met aluminium folie
13. Doe de pasta van pijnboompitten in de pan en bak dit ongeveer 1 minuut
14. Haal de pan van het vuur
15. Klop de citroensap en de ½ eidooier erdoorheen
16. Zet de pan weer terug op het vuur en roer op een laag pitje tot het mengsel bindt (niet laten koken, dan kan het schiften!)
17. Voeg peper en zout naar smaak toe
18. Doe de kip weer terug in de pan
19. Serveer de kip met de saus

Eet smakelijk!

Loading