Gehaktballetjes met couscous

Gehaktballetjes met couscous en peterselie

Je hebt een borrel en wilt graag iets warms serveren.. maar wat is nou makkelijk om te maken!? Dit zijn heerlijke gehaktballetjes die net iets specialer zijn dan gewone gehaktballetjes. Deze zijn namelijk gemaakt met couscous, wat erg lekker is. Ga het proberen en wacht de reacties af..

6 stuks, 15 tot 20 minuten

Benodigdheden
Koekenpan

Ingrediënten
½ el couscous
125 gram gehakt
½ ei losgeklopt
1 el olijfolie
1 theelepel gesneden peterselie
1 theelepel paprikapoeder
Peper en zout

Voorbereiding
1. Doe de couscous in een kom en voeg 2 el koud water toe
2. Snijd de peterselie grof

Bereidingswijze
1. Meng het gehakt met het ei, de paprikapoeder en de peterselie
2. Voeg dit allemaal toe aan de couscous
3. Kneed dit allemaal samen en voeg zout en peper naar smaak toe
4. Maak je handen licht vochtig en draai 6 kleine balletjes
5. Verhit de olie in een koekenpan
6. Bak de gehaktballetjes in ongeveer 6 minuten goudbruin

Tip: Je kunt de balletjes zowel warm als koud serveren.
Dit gerecht is lekker met een dip zoals zaziki of maak zelf een dip!
½ el griekse yoghurt
1 theelepel mayonaise
½ teentje knoflook
Peper en zout naar smaak
Meng dit door elkaar en je hebt een heerlijke frisse dip!

Loading