portobello_ei

Gegrilde portobello met ei, avocado & salie

2 personen, 20 minuten

Ingrediënten
2 portobello’s
2 eieren
½ teentje knoflook of een klein teentje
Olijfolie
2 takjes tijm
Paar blaadjes salie
½ avocado

Benodigdheden
Grill of de oven op grillstand
Knoflookpers

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 220°C
2. Marineer de portobello’s in de olijfolie en geperste knoflook
3. Voeg peper en zout naar smaak toe
4. Snijd de salie en tijm fijn
5. Snijd de avocado in dunne plakken

Bereidingswijze
1. Zodra de oven warm is, leg je ze met de hoed naar boven op het rooster
2. Grill ze ongeveer 5 minuten
3. Keer de portobello’s om en breek het ei (let op, als de portobello geen grote rand heeft kan het ei eraf glijden)
4. Dek ze af met een velletje aluminium folie en laat ze stollen (ongeveer 10 minuten)
5. Haal de portobello’s van de grill en verdeel de avocado erover
6. Bestrooi met de tijm en salie en eventueel nog wat peper en zout naar smaak

Dit gerecht is eigenlijk bedoeld voor de BBQ, maar uit de oven is het ook heerlijk!

Loading