Gegratineerde Mosselen

Gegratineerde Mosselen met Saffraansaus

Ik vind mosselen op de ouderwetse manier erg lekker maar deze zijn toch iets specialer. De combinatie van de mosselen met knoflook en kaas is perfect!

Ingrediënten
8 mosselen (gewassen)
½ sneetje witbrood
½ teentje knoflook
4 stengels bieslook
15 gram zachte roomboter
10 gram belegen geraspte kaas
Peper en zout

Voor de saus
1 theelepel saffraandraadjes
125 ml Crème fraîche
1 theelepel citroensap
1 theelepel grove mosterd
Peper

Benodigdheden
Oven
Bakpapier

Voorbereiding
1. Was de mosselen grondig onder stromend koud water
2. Verwijder de kapotte en dichte schelpen
3. Leg de mosselen in een pan en voeg 2 el water toe
4. Verwarm de mosselen ongeveer 5 tot 8 minuten op hoog vuur totdat ze open gaan
5. Giet de mosselen af (bewaar het vocht)
6. Haal de mossel uit de schelp (leg elke mossel in 1 helft)
7. Verwarm de oven voor op de grillstand op 220°C

8. Verhit de saffraandraadjes met 1 el mosselvocht op een laag vuur
9. Meng de Crème fraîche erdoorheen en laat dit even inkoken
10. Breng op smaak met citroensap, mosterd en peper
11. Gebruik de bieslook als garnering en knip er een beetje doorheen

Bereidingswijze
1. Snijd het sneetje brood in hele kleine blokjes
2. Pers de knoflook uit
3. Meng de boter, de kaas, peper en zout samen met het brood en de knoflook door elkaar
4. Leg de schelpen met de mosselen op de bakplaat
5. Verdeel het botermengsel over de mosselen heen
6. Grill de mosselen ongeveer 2 minuten

En klaar zijn de heerlijke gegratineerde mosselen!

Loading