Kabeljauwhaasje

Gegratineerd Kabeljauwhaasje uit de oven

Ik wilde graag een lekker visgerecht toevoegen aan de website. Een gerecht wat niet moeilijk is om te maken en ook nog eens snel klaar is Kabeljauwhaasje. Let wel goed op de stand van de oven en de tijd dat de vis in de oven moet. We willen natuurlijk niet dat de vis droog wordt van binnen!

2 personen, 25 minuten

Ingrediënten
300 gram kabeljauwhaasje
Sap van ½ citroen
1 sneetje oud wit brood
100 ml kookroom
100 gram crème fraîche
1 el peterselie
2 el olijfolie
2 el mosterd

Benodigdheden
Overschaal
Blender

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Vet de ovenschaal in met olijfolie
3. Snijd de vis in 2 gelijke stukken

Bereidingswijze
1. Leg de vis in de ovenschaal en smeer deze in met citroensap, zout en peper
2. Verkruimel het brood fijn in de blender
3. Meng de mosterd met de room en de crème fraîche
4. Schenk de room over de vis
5. Verdeel het broodkruim en de peterselie over de vis en besprenkel met olijfolie
6. Schuif de schaal in het midden van de oven
7. Bak de vis in 15 minuten gaar

Loading