Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is een heerlijke koude Spaanse tomatensoep. Gazpacho wordt dan ook veel gegeten als tapa. Vandaar dat dit gerecht te vinden is onder hapjes en onder voorgerechten.

2 personen, 15 minuten

Ingrediënten
½ Komkommer
½ Paprika
1 glaasje met ijsblokjes (ongeveer 6 stuks)
1 tomaat
300 ml tomaat-groentesap
1 el olijfolie
1 theelepel rode wijnazijn
½ klein teentje knoflook

Benodigdheden
Grillplaat of grillpan

Voorbereiding
1. Snijd de paprika in vieren en grill 2 stukken met wat olie op de grillplaat/pan
2. Snijd de komkommer in grove stukken
3. Snijd de tomaat in grove stukken

Bereidingswijze
1. Pureer de komkommer, de paprika en de tomaat in de blender
2. Pers de knoflook uit en pureer dit mee
3. Voeg de blokjes ijs toe en vermaal deze grof
4. Schenk langzaam de groentesap, het azijn en de olie erbij (terwijl de machine draait)
5. Breng op smaak met zout en peper

Belangrijk is dat je deze soep goed koud serveert. Je kunt er dus voor kiezen om extra ijsblokjes toe te voegen.

Loading