OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gamba’s omwikkeld met Mie

Dit is een heerlijk hapje voor tussendoor. Waarschijnlijk hebben de meesten dit al eens gegeten in een sushi restaurant, maar het is net zo makkelijk om het zelf te maken. Heerlijk met een frisse komkommersalade.

Ingrediënten
10 gepelde gamba’s (bevroren)
1 theelepel azijn
1½ el olijfolie
1 theelepel suiker
½ komkommer
5 plakjes rode peper
50 gram eiermie
Peper en zout naar smaak

Benodigdheden
Frituurpan met frituurolie
Vergiet
Keukenpapier

Voorbereiding
1. Ontdooi de gamba’s zoals op de zak staat
2. Snijd de komkommer in kleine blokjes
3. Snijd de rode peper in ringetjes
4. Meng de olie, azijn, suiker, komkommer, rode peper, peper en zout goed door elkaar (zodat het in kan trekken)
5. Stop de mie in een kommetje en giet er kokend water overheen, laat dit ongeveer 2 minuten staan

Bereidingswijze
1. Giet de mie af en spoel af met koud water (zodat de draden loskomen)
2. Verhit ondertussen de frituurolie
3. Omwikkel de gamba’s met de miedraden
4. Frituur de gamba’s 2 minuten goudbruin
5. Laat ze uitlekken op keukenpapier
6. Serveer samen met de komkommersalade

Loading