Fruitsalade

Fruitsalade in een halve ananas

Een fruitsalade is erg makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn een aantal stukken vers fruit. Wat deze salade bijzonder maakt is dat hij geserveerd wordt in een ananas. Dit vind ik zelf heel leuk staan en is weer eens wat anders dan in een schaal.

Deze salade kan alleen nog wel wat kleur gebruiken, dus raad ik je aan om er lekker wat rood fruit doorheen te doen. Vooral in de zomer, aangezien het dan een goed seizoen is voor bijvoorbeeld aardbeien en frambozen. Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden zoals peer, meloen, kiwi etc.

2 halve gevulde ananassen, 30 minuten

Ingrediënten voor 2 halve gevulde ananassen
1 Ananas
2 Rijpe mango’s
2 Appels
Eventueel Rood fruit (aardbeien of frambozen) of eventueel groen fruit (kiwi)

Benodigdheden
Een scherp (glad) mes
Een klein scherp mesje

Voorbereiding
1. Snijd de ananas doormidden in de lengte (zorg dat je beide uiteindes intact houd)
2. Pak de halve ananas en maak inkepingen rondom de rand
3. Doe dit steeds dieper (maar zorg dat je niet in de rand prikt of snijdt)
4. Haal het “vlees” uit de ananas
5. Zorg dat je de pit uit de ananas snijdt (hier kan je koorts van krijgen dus dit is erg belangrijk!)
6. Schil de mango
7. Schil de appel

Bereidingswijze
Alle vruchten zijn nu geschild
1. Snijd de ananas in blokjes
2. Snijd de appel in blokjes
3. Snijd de mango in blokjes
4. Leg de halve uitgeholde ananas op een langwerpig bord
5. Stop alle blokjes fruit in de halve ananas

Loading