Frisse Salade met Geitenkaas

“Wat heb ik nog in huis” Geitenkaas Salade

Ik hou erg van geitenkaas salade en elke keer doe ik er weer andere ingrediënten in. Het ligt er maar net aan wat ik nog in huis heb. Deze creatie beviel mij erg goed en vandaag dat ik hem dit keer heb opgeschreven en uitgewerkt. Dit gerecht is voor 1 persoon. Veel plezier!

1 persoon, 15 minuten

Ingrediënten
½ zachte geitenkaas (chevre) ongeveer 60 gram
50 gram gemengde salade
5 cherrytomaatjes
½ rode ui
8 plakken courgette
2 el kikkererwten
2 el rozijnen
1 stengel bleekselderij
2 augurken
Peper en zout naar smaak
1 theelepel honing

Voor de dressing:
2 el olijfolie
1 theelepel balsamico azijn
Zout

Benodigdheden
Oven
Grillpan/grillplaat
Ovenvast schaaltje

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C
2. Snijd het uitje in dunne ringen
3. Snijd de tomaatjes doormidden
4. snijd de augurken in kleine blokjes
5. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes
6. Snijd ongeveer 8 dunne plakken van de courgette
7. Laat de kikkererwten uitlekken

8. Meng de olie met de balsamico azijn en voeg zout naar smaak toe

Bereidingswijze
1. Leg de geitenkaas in een ovenvast schaaltje en giet de honing over de kaas heen
2. Stop de geitenkaas in de oven voor ongeveer 5 minuten
3. Grill de plakken courgette op de grillplaat/pan aan beide kanten
4. Verdeel de sla over het bord
5. Voeg alle ingrediënten toe
6. Haal de geitenkaas uit de oven en leg deze op het midden van de salade
7. Giet de dressing over de salade heen

Lekker met bijvoorbeeld een ciabatta of een ander broodje! De dressing is ook erg lekker om je brood in te dippen. Eet smakelijk!

Loading