Toetje Framboos

Frambozen yoghurt mousse

De yoghurt en de verse frambozen maken dit nagerecht heerlijk fris. Het is erg makkelijk om te maken en super gezond! Je zal er iedereen blij mee maken.

2 personen, 30 minuten

Ingrediënten
1½ blaadje gelatine
100 gram frambozen
1 el citroensap
125 gram vanille yoghurt
1 eiwit
1 el poedersuiker

Benodigdheden
2 glaasjes
Steelpannetje
Vijzel
Garde
Huishoudfolie

Voorbereiding
1. Laat de gelatineblaadjes weken in een bakje met koud water (Ongeveer 5 minuten)
2. Verwarm ondertussen het citroensap met 1 el water in een steelpan
3. Knijp de gelatine uit en roer het door de warme citroensap
4. Laat dit afkoelen
5. Klop het eiwit lobbig en voeg suiker toe en klop het eiwit verder stijf

Bereidingswijze
1. Pureer de frambozen fijn met de vijzel (Houd 6 framboosjes apart voor de garnering)
2. Klop de gepureerde frambozen en het afgekoelde gelatinemengsel door de yoghurt
3. Schep het eiwit in delen door de yoghurt
4. Verdeel het mengsel over 2 glaasjes
5. Dek de schaaltjes af en laat het ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast
6. Leg de framboosjes op de mousse

Let op dat de frambozen niet te zuur zijn. Samen met de yoghurt wordt het nagerecht anders net iets te zuur.

Loading