Zalm Pakketjes

Filo bakjes gevuld met Zalm en Avocado

Je wilt een heerlijk zomers voorgerechtje serveren, maar je wilt het jezelf niet te moeilijk maken. Dan is dit het perfecte gerecht. Zoals bij meer gerechten heb ik de combinatie van zalm, avocado en basilicum gebruikt. Erg lekker en zo klaar!

2 personen, 30 minuten

Ingrediënten
2 plakken filodeeg
½ avocado
½ el citroensap
½ bakje tuinkers
100 gram gerookte zalm
Olijfolie om de bakjes mee in te smeren

Voor de dressing
25 ml olijfolie
15 ml citroensap
2 el basilicum
Peper en zout
Basilicum voor de garnering

Benodigdheden
2 ovenvaste kleine bakjes
Kwastje
Vijzel

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 190°C
2. Ontdooi 2 plakken filodeeg
3. Snijd de avocado in dunne plakken en besprenkel deze met citroensap
4. Snijd de zalm in repen
5. Snijd de basilicum in kleine stukjes
6. Smeer de bakjes met het kwastje in met olie
7. Leg elke plak filodeeg in een bakje en drappeer zodat er een flap over de buitenkant valt

Bereidingswijze
1. Zet de bakjes ongeveer 12 minuten in de oven
2. Maak ondertussen de dressing door de basilicum, de olijfolie, het citroensap en zout en peper te pureren met een vijzel
3. Haal de bakjes uit de oven en laat deze even afkoelen, wip ze daarna eruit
4. Vul de bakjes met avocado en zalm
5. Besprenkel de dressing eroverheen en garneer met tuinkers en basilicumblaadjes

Loading