foto 4

Elzasser Flammkuchen

1 (grote) flammkuchen, ongeveer 2 uur

Ingrediënten
350 gram bloem
5 gram gist
7 gram keuken zout
210 gram lauwwarm water
Scheutje olijfolie

Topping
200 gram crème fraîche
125 gram zure room
125 gram spekreepjes
2 uien
Rucola om te garneren

Benodigdheden
Bakplaat & bakpapier
Keukenmachine
Vershoudfolie
Schone kom
Deegroller

Voorbereiding
1. Doe de bloem in de kom van je keukenmachine. (Je kan het ook met de hand kneden).
2. Voeg het gist en het zout los van elkaar toe (dus niet mengen van tevoren).
3. Voeg het water en een scheutje olijfolie toe.
4. Kneed er in 10 minuten een soepel deeg van. (Het deeg is klaar als dit licht plakkerig en elastisch aanvoelt).
5. Doe de bal in een schone kom en dek af met vershoudfolie
6. Laat het deeg afgedekt, een uurtje rijzen, op een warme plek.
7. Snijd de uien in halve ringen

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven alvast voor op 250 graden.
2. Rol het deeg heel dun uit op een vel bakpapier. (Ik heb er voor gekozen dit ovaalvormig te doen, maar dat kan je zelf beslissen).
3. Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit over de bodem.
4. Verdeel de uien samen met de spekreepjes over de bodem.
5. Breng het op smaak met peper en zout.
6. Bak de Flammkuchen in 8 tot 10 minuten af.
7. Voeg eventueel rucola toe als garnering.

Loading